Echipa feminină de baschet a CS Universitatea Cluj a pierdut cu 73-77 meciul disputat pe teren propriu în compania formaţiei Olimpia CSU Braşov.

Victoria echipei vizitatoare s-a conturat abia pe final de meci. Practic doar ultimul sfert al partidei le-a aparţinut braşovencelor care au întâmpinat o rezistenţă acerbă din partea fetelor pregătite de Dragan Petricevic.

Primul parţial de joc a fost şi cel mai spectaculos şi s-a încheiat la egalitate, scor 24-24. În sfertul doi clujencele au evoluat ceva mai atent pe faza defensivă.

Chiar dacă au ratat mult în atac universitarele s-au impus cu 19-18 şi au intrat astfel, în avantaj la cabine. La fel ca şi primul parţial, cel de al treilea a fost echilibrat şi extrem de tacticizat.

S-a terminat 13-13 şi clujencele păreau capabile să-şi apropie o nouă victorie. Însă, actul patru a fost unul în care Universitatea a greşit din nou nepermis, iar braşovencele au ştiut să coserve avantajul pe care l-au luat (48-44) şi s-au impus sub Feleac.

Cea mai bună jucătoare a Universităţii Cluj a fost Brittany Wilson autoare a 25 de puncte, 6 recuperări şi 3 pase decisive. Cu 29 de puncte acumulate în 19 partide, „U” se menţine pe poziţia a şasea a clasamentului şi priveşte cu optimism spre calificarea în play-off-ul întrecerii interne.

Paul Panait