Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, marţi, la începutul întrevederii cu premierul moldovean, Pavel Filip, că România este clar alături de Republica Moldova şi sprijină parcursul său european.

„România este clar alături de Republica Moldova. Noi dorim să vă sprijinim în parcursul european şi am convingerea că împreună vom găsi cele mai bune abordări”, i-a spus preşedintele premierului moldovean.

Preşedintele a mai spus că se bucură că poate să îl primească la Palatul Cotroceni la puţin timp de la învestirea în funcţie.

Iohannis a mai spus că mandatul este unul greu, într-o perioadă dificilă, care poate fi ”foarte frumos”, având în vedere „o mare şansă” pe care o are Filip de a reda Republici Moldova stabilitatea politică, financiară.

„Dumneavoastră domnule prim-ministru şi dumneavoastră viceprim-miniştri, miniştri aţi preluat un mandat greu, într-o perioadă dificilă, dar eu cred că acest mandat greu poate să fie şi foarte frumos. Aveţi o mare şansă ca prin reforme ferme şi duse până la capăt să redaţi Republicii Moldova stabilitate politică, economică, financiară şi în definitiv să redaţi cetăţenilor Moldovei sentimentul de siguranţă şi că există un Guvern care se ocupă de problemele Moldovei şi ale moldovenilor”, a spus Klaus Iohannis.