Felipe Calderon şi Vicente Fox, foşti preşedinţi mexicani, l-au comparat pe Donald Trump, candidatul republican la prezidenţialele din SUA, cu Adolf Hitler, acuzând că politica sa antiimigraţie este „rasistă”, transmite Reuters, citată de Mediafax în pagina electronică.

„Această abordare de a ridica în slăvi supremaţia albilor nu este doar una antimigraţie”, a declarat, sâmbătă, Calderon, preşedinte al Mexicului în perioada 2006-2012, la o conferinţă în capitala Ciudad de Mexico. „Comportamentul şi discursul său sunt orientate împotriva imigranţilor care au o culoare a pielii diferită de al lui, este rasist pe faţă şi exploatează sentimentele (cetăţenilor) cum a procedat Hitler în vremea lui”, a susţinut Calderon.

Trump, care este favorit în cursa republicanilor care candidează la alegerile prezidenţiale din SUA din noiembrie, a acuzat Mexicul că trimite violatori şi traficanţi de droguri pe la frontiera cu SUA şi a declarat că va face pe orice mexican să plătească pentru construirea unui zid la frontiera dintre cele două ţări.

Şi fostul preşedinte mexican, Vicente Fox, sucesorul lui Calderon, l-a comparat pe Hitler într-un interviu acordat CNN. „Îmi aminteşte de Hitler”, a declarat vineri Fox.

NapocaNews

hitler