Liga Profesionistă de Fotbal va organiza, miercuri, tragerea la sorți a programului din fazele play-off și play-out a Ligii 1, deși mai sunt de disputat încă două etape din calendarul sezonului regulat.

Sezonul 2015/2016 este primul din istoria fotbalului românesc care se va disputa în acest format, cu sezon regulat, urmat de play-off, în care vor fi implicate primele 6 echipe din clasamentul sezonului regulat și play-out, fază în care vor evolua opt echipe, clasate

pe locurile 7-14. LPF a decis ca tragerea la sorţi să se facă încă de acum, pentru ca oficialii formaţiilor să aibă puţin mai mult timp să îşi rezolve problemele legate de deplasări.

Astfel, se vor extrage bile conţinând numerele aferente poziţiilor din clasament, care, după disputarea rundei 26, vor oferi tabloul final al părţii secunde din campionat.

Play-off-ul se va disputa până la data de 7 mai, primele 6 clasate urmând a juca fiecare cu fiecare tur-retur (10 etape). Ultimele 8 clasate vor avea nevoie de 14 runde pentru a finaliza play-off-ul, care se va încheia la data de 29 mai.

Paul Panait