Macelari din Romania, Ungaria si Slovacia au participat sâmbătă, 13 februarie, în localitatea sălăjeană Nuşfalău la un concurs de preparat carne de porc prin utilizarea unor metode tradiţionale.

Concursul este organizat de Primăria Nuşfalău în parteneriat cu reprezentanţi ai comunităţii şi mediului de afaceri din zonă.

Competiţia a început sâmbătă dimineaţa la ora 7 cu tăierea şi pârjolirea animalelor cu paie. Cele zece achipe participante au trecut la pregătirea şoriciului şi a altor preparate ardeleneşti: ciorbă de varză acră, cârnaţi, caltaboş, tobă, jumări şi slănină.

Concursul s-a transformat într-un adevărat spectacol cu sprijinul celor aproximativ 50 de măcelari amatori, titrează Radio Cluj.

Un juriu format din cunoscători ai preparatelor tradiţionale româneşti şi ungureşti a analizat preparatele gătite, cele mai interesante reţete urmând să fie preparate.

Adrian Lungu