Suporterii celor mai mari rivale din fotbalul românesc, Steaua şi Dinamo, fac front comun pentru redeschiderea celui mai mare stadion din ţară, Arena Naţională.

Ultraşii bucureşteni se aliază, astfel, cu preşedintele Federaţiei Române de Fotbal (FRF), Răzvan Burleanu, dar şi cu selecţionerul Anghel Iordănescu, aceştia fiind cei mai mari contestatari ai deciziei de a menţine închisă Arena Naţională.

Oficiali ai Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) au lăsat să se înţeleagă, după ultima inspecţie la stadion, că arena poate fi redeschisă dacă cineva dă în scris că răspunde pentru orice eveniment nedorit care s-ar putea petrece în interiorul

edificiului, pe timpul desfăşuşării evenimentelor sportive. Vineri, primarul interimar al Capitalei, Răzvan Sava, a anunțat că Arena Națională se va deschide cel mai târziu pe 21 martie, doar dacă Ministrul Dezvoltării va da o ordonanță specială.

Primarul interimar al Capitalei, Răzvan Sava a făcut anunțul după întâlnirea avută cu președintele FRF, Răzvan Burleanu și Gino Iorgulescu, șeful LPF.

„I-am invitat pe reprezentanții Federației Române de Fotbal pentru a le prezenta situația din cazul National Arena. I-am asigurat că sunt primul care vreau ca stadionul să fie redeschis.

Vreau ca bucureștenii să se bucure de aceasta investiție. În acest moment stadionul nu are autorizație de securitate la incendiu. Am depus la MDRAP expertiza tehnică făcută la un laborator din Italia, acreditat la nivel european.

În urma testelor făcute a reieșit că materialul este de clasa B, deci este compatibil cu legislația în vigoare și pe baza expertizei trebuie să primim agrementul necesar ca Arena Națională să obțină autorizația de securitate la incendiu.

Îi solicit public domnului vicepremier Vasile Dâncu să grăbească procedurile la minister și să elibereze agrementul necesar. 
Am depus expertiza în data de 19 februarie.

Teoretic, cel mai tarziu 19 martie, am putea avea agrementul pentru obținerea autorizației. Cel mai tarziu, pe 21 martie am putea deschide stadionul.

În cazul în care MDRAP nu va elibera agrementul, voi găsi altă soluție pentru a-l redeschide cat mai repede” s scris Răzvan Sava pe contul său de Facebook.

Cel mai mare stadion din România, Arena Națională, este închis de 4 luni deoarece nu a primit avizul de funcționare din partea ISU. Dacă se va redeschide în timp util, Arena Națională ar putea găzdui și meciul amical programat pe 27 Martie împotriva Spaniei.

Paul Panait