Un incident halucinant a avut loc la meciul amical dintre România și Spania care a avut loc duminică, 27 martie, la Cluj-NapUoca. Stewarzii au intervenit în forță în sectorul unde se afla un grup mic de ultrași ardeleni, pentru a confisca un banner cu textul „Basarabia Unirea”.

Cu toate că unirea Basarabiei cu România este un lucru discutat în România la toate nivelurile societății, inclusiv la nivel guvernamental, aceste subiect este interzis de către Federația Română de Fotbal. Pentru ce motiv? Rămâne doar să aflăm de la autoritățile statului român, care vor fi sesizate în această privință, mai ales că fostul președinte al României, Traian Băsescu, a declarat recent că pimul deziderat al partidului său PMP este unirea cu Basarabia. Deci cum se face că un lucru care poate fi afirmat de către orice politician român, care este discutat de comisii bilaterale cu Republica Moldova, poate fi cenzurat atât de brutal de badigarzii FRF la un meci al naționalei de fotbal?

Mai ales că pe 27 martie se împlineau 98 de ani de la unirea Basarabiei cu România, deci un motiv în plus de a sărbători acest eveniment! Cu ce drept își permite FRF sau oricine altcineva să cenzureze acest mesaj? O fi Răzvan Burleanu un rusofil sub acoperire?

Unul din motivele invocat de FRF ar putea fi cel al securității, după atentatele de la Bruxelles. Slab argument, mai ales că controlul corporal la intrare a fost unul precar, mult mai slab ca la un meci de liga 2, iar pe stadion a fost afișat inclusiv un steag al Iordaniei (vezi foto). Ce gafă de securitate putea prezenta un banner cu mesajul Basarabia Unire, la 98 de ani de la unire, pe un stadion din România, la un meci al naționalei?

steag iordania romania-spania

Singura parte bună a acestui incident a fost că la a doua intervenție a stewarzilor, care au plecat în grabă cu șuturi în fund, la propriu (nu înainte de a da cu spray lacrimogen, cu toate că erau copii la nici 5 metri distanță), spectatorii au observat abuzul și au început să huiduie. Intervenția jandarmilor, la o torță aprinsă în repriza a doua, fost însă civilizată și deloc violentă (vezi video). Întrebarea cea mai importantă este cum, cu toate măsurile de securitate, au putut fi introduse torțe și fumigene pe stadion?

Rugăm spectatorii care au filmări cu intervenția stewarzilor, să ne contacteze la redactia@napocanews.ro

NapocaNews

Soc și groază #clujulmerita #hairomania #muiecfr #althashtagcretin

Posted by George Antoniu on Sunday, March 27, 2016