Ștafeta feminină de 4×400 metri a României, cu clujencele Bianca Răzor și Andrea Miklos în componență, a cucerit medalia de bronz în ultima zi a Campionatelor Mondiale de atletism în sală de la Portland (SUA).

România, cu Adelina Pastor, Mirela Lavric, Andrea Miklos, Bianca Răzor în formație, care au alergat în această ordine, a terminat a treia cursa de ștafetă 4×400 metri, cu un timp de 3:31, 51 (cel mai bun rezultat al sezonului), fiind devansată de ștafetele SUA

(3:26,38) și Poloniei (3:31,15). De precizat faptul că Jamaica, una din favoritele la medalii, a abandonat după ce atleta lor din primul schimb s-a împiedicat și a căzut pe pistă.

Bronzul de la ștafeta de 4×400 metri a fost a doua medalie la această ediție a CM în sală pentru delegația României, după argintul cucerit de arădeanul Andrei Gag la aruncarea greutății (20,89 metri).

De remarcat, că acestea sînt primele medalii pentru atletismul românesc la “mondialele” indoor după o pauză de 12 ani. Bilanțul general al atletismului românesc la CM în sală numără 29 medalii (10 de aur, 10 de argint, 9 de bronz).

Bronzul cucerit de ștafeta de 4×400 metri, cu cele două clujence, Bianca Răzor și Andrea Miklos, este prima pentru atletismul clujean la un campionat mondial de seniori, în aer liber sau în sală.

Paul Panait