Selecţionerul echipei naţionale de fotbal a României, Anghel Iordănescu, sfidează Clujul ori de câte ori are ocazia. Extrem de afectat că, superiorul său ierarhic, preşedintele Federaţiei Române de Fotbal (FRF), Răzvan Burleanu, a decis, contrar opoziţiei

fanatice a selecţionerului, ca amicalul cu Spania să se joace la Cluj-Napoca, Anghel Iordănescu a luat foc. „Tata Puiu” a anunţat că amicalul cu Lituania, programat la data de 23 martie, se va disputa la Giurgiu, deşi preşedintele FRF, Burleanu, voia ca partida să

se joace tot la Cluj, dar pe stadionul Dr Constantin Rădulescu.”Meciul cu Lituania se va desfăşura la Giurgiu. Nu s-a hotărât, dar asta spun, că cer să se joace la Giurgiu”, a răbufnit ”generalul” Iordănescu.

Astfel, amicalul cu Spania, care ar fi trebuit să fie o sărbătoare pentru suporterii echipei naționale și chiar pentru fotbaliștii selecționați de Iordănescu, riscă să se transforme într-o replică deloc plăcută pentru antrenorul ”Tricolorilor”.

Aversitatea acestuia pentru Cluj-Napoca l-ar putea transforma în ”persona non grata” pe Anghel Iordănescu. Oficialul FRF a mai spsu că decizia de a muta amicalul cu Lituania la Giurgiu a fost luată pentru a se proteja gazonul nou de pe Cluj Arena, astfel ca acesta

să se prezinte în condiţii cât mai bune la amicalul dintre România şi Spania, din 27 martie. Selecționerul și-a continuat ”războiul”, la nivel declarativ, și ci edilii capitalei.

”Sunt extrem de dezamăgit. Nu îmi vine să cred că în momentul de faţă cel mai nou stadion din ţară, cu 55.000 de locuri, este închis, iar cei care răspund de acest stadion nu fac nimic pentru a-l redeschide.

Ne afectează atât pe noi, cei care pregătim echipa, cât şi pe jucătorii care se pregătesc pentru meciul cu Franţa. Este o lovitură de imagine pentru Federaţia Română de Fotbal, pentru fotbalul românesc şi ţara întreagă.

Dacă puteţi să îi transmiteţi primarului interimar al Bucureştiului să citească Marca. Va vedea acolo ce comentarii sunt faţă de această decizie a lui”, a spus Anghel Iordănescu.

Paul Panait