Guvernul a decis ca joi, 24 martie, să fie declarată zi de doliu naţional în memoria victimelor atentatelor din Bruxelles şi în semn de solidaritate cu cetăţenii belgieni.

„Guvernul a decis declararea zile de 24 martie zi de doliu naţional, drapelele la instituţii vor fi coborâte în bernă”, a declarat purtătorul de cuvânt al Executivului, Dan Suciu, după şedinţa Executivului.

El a mai spus că Guvernul recomandă posturilor de radio şi televiziune, precum şi instituţiilor culturale să-şi adapteze programele acestei decizii.

„Este un semn de omagiu şi solidaritate pentru locuitorii capitalei Europei”, a mai spus Suciu.Fraţii Khalid şi Brahim El Bakroui au fost identificaţi drept presupuşii atacatori-kamikaze din Bruxelles, fiind urmăriţi şi în ancheta privind atentatele din Paris, a anunţat postul de radio belgian RTBF, citând o sursă din cadrul poliţiei.

Brahim El Bakraoui s-a detonat pe aeroportul din Zaventem, unde au murit cel puţin 11 persoane şi au fost rănite peste 100. Fratele său, Khalid, ar fi comis atentatul sinucigaş din staţia de metrou Maalbeek, unde au murit cel puţin 20 de persoane.

NapocaNews