Selecţionerul echipei naţionale de fotbal a României, Anghel Iordănescu, a anunţat, vineri, lotul de jucători cu care va aborda meciurile amicale cu Lituania, de la Giurgiu, respectiv pe cel cu Spania de la Cluj-Napoca.

De remarcat că Iordănescu a convocat nu mai puţin de 11 fotbalişti care evoluază în Liga 1, dar şi pe veteranul Lucian Sânmărtean. Dintre jucătorii „repatriaţi” în această iarnă în campionatul intern, Gabriel Tamaş, Ciprian Marica, sau Adrian Mutu, niciunul nu face parte din planurile selecţionerului, cel puţin pentru cele două meciuri test.

Portari: Ciprian Tătăruşanu (Fiorentina), Costel Pantilimon (Watford), Silviu Lung (Astra Giurgiu)

Fundași: Cristian Săpunaru (Pandurii), Alexandru Măţel (Dinamo Zagreb), Vlad Chiricheş (SSC Napoli), Dragoş Grigore (Al Sailiya), Valerică Găman (Astra Giurgiu), Cosmin Moţi (Ludogorets), Steliano Filip (Dinamo), Laszlo Sepsi (FC Nurnberg)

Mijlocaşi: Mihai Pintilii (FC Steaua Bucureşti), Ovidiu Hoban (Hapoel Be’er Sheva), Adrian Ropotan (Pandurii),Adrian Popa (FC Steaua Bucureşti), Gabriel Torje (Osmanlispor), Florin Tănase (FC Viitorul), Lucian Sânmărtean (Al Ittihad), Nicolae Stanciu (FC Steaua Bucureşti)

Atacanţi: Claudiu Keşeru (Ludogorets), Florin Andone (Cordoba), Raul Rusescu (Osmanlispor), Bogdan Stancu (Genclerbirigi), Ioan Hora (Pandurii), Andrei Ivan (CSU Craiova).

Reunirea ”Tricolorilor” este programată luni, 21 martie, la Centrul de Fotbal Mogoşoaia. În aceeaşi zi, începând cu ora 13:45, selecţionerul Anghel Iordănescu va participa alături de jucători ai echipei naţionale la conferinţa de presă.

Iar de la ora 17:30, pe terenul central, se va desfăşura şedinţa de pregătire. Reamintim că cele două partide de pregătire ale ”Tricolorilor” vor avea loc la data de 23 martie, de la ora 20:00, pe stadionul ”Marin Anastasovici” din Giurgiu, respectiv pe 27 martie, ora 21:45, pe Cluj Arena, cu Spania.

Paul Panait