Amicalul dintre primele reprezentative de fotbal ale României și Spaniei va beneficia de măsuri de securitate sporite, după ultimele atentate de la Bruxelles, din Belgia.

Administratorul Cluj Arena, Radu Rațiu, a luat o decizia de a-i chema pe suporteri la stadion cu două ore înainte de startul meciului. Astfel, porţile arenei vor fi deschise începând cu ora 19.45.

„E foarte important ca spectatorii să vină cu o oră şi jumătate, chiar două ore înainte de începerea partidei, pentru că aceste controale vor dura destul de mult şi doar aşa pot fi evitate cozile, iar spectatorii pot intra normal”, a declarat Radu Raţiu.

Şi președintele Federației Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, a confirmat că măsurile de securitate de la meciul amical România – Spania vor fi sporite.

„Când contextul internațional o solicită, ai parte de toată implicarea autorităților naționale astfel încât suporterii să fie în siguranță pe stadion, dar și pe străzile orașului.

Din fericire nu avem niciun semnal de alarmă, niciun risc de securitate”, a adăugat Răzvan Burleanu. Șeful FRF este optimist și în ceea ce privește calitatea gazonului după ce administratorii Cluj Arena au făcut eforturi uriașe pentru a aduce suprafața de joc la

nivelul unui astfel de eveniment sportiv. Răzvan Burleanu este convins că până duminică, gazonul se va prezenta în condiții foarte bune.

”Vă asigur că în toată această perioadă, de când am decis ca meciul să se joace la Cluj și până azi, am ţinut legătura cu cei de la Cluj Arena astfel încât la ora meciului să avem cel mai bun teren de joc”, a încheiat Burleanu.

Pentru a facilita întrarea pe stadion a suporterilor, organizatorii meciului dintre România și Spania recomandă fanilor să țină cont de următoarele sfaturi:

– Porțile stadionului se deschid la ora 19:45;
– Organizatorii recomandă fanilor să vină din timp la stadion pentru a evita formarea ambuteiajelor și pentru a ajuta la fluidizarea accesului;
– Toți copiii, indiferent de vârstă, au acces doar pe baza biletului. Minorii sub 14 ani trebuie să fie însoțiți obligatoriu de o persoană majoră;
– Este permis accesul doar cu steagurile naționale, arborate pe suport din material plastic;
– Din motive de securitate, organizatprii recomandă fanilor să nu vină la stadion cu bagaje mari.

Primele reprezentative ale României și Spaniei se întâlnesc, duminică, de la ora 21.45, într-un meci amical găzduit de Cluj Arena.

Paul Panait