Surse politice din anturajul acesteia au declarat pentru EVZ că, cel mai probabil, Aurelia Cristea va anunța că își retrage candidatura pentru Primăria Clujului, fiind nemulțumită de jocul dublu făcut de șefii PSD Cluj. Aceștia au scos din joben un candidat independent, omul de afaceri Octavian Buzoianu, fost director al fabricii URSUS Cluj. De altfel, susțin aceleași surse, PSD Cluj se pregătește să îl susțină pe Buzoianu, agreat de cuplul Ioan Rus – Vasile Dâncu.

Aurelia Cristea avea un trend descendent în sondaje, după ce a inițiat legea care a interzis fumatul. Ea a ajuns în sondajele interne ale PSD Cluj, de la 18 la sută la șase la sută, titrează EVZ.

Deputata PSD ar fi intrat în dizgrația conducerii în momentul în care a ales să susțină moțiunea depusă de Rovana Plumb, și nu pe cea a lui Liviu Dragnea, în momentul în care s-a pus problema alegerii unui președinte al PSD.

Mai există, de asemenea, zvonuri social-democrate că va candida vicepremierul Vasile Dâncu la funcția de primar al Clujului.

NapocaNews