În regimul Klaus Iohannis prigoana împotriva crucii creștine a ajuns la apogeu mai rău decât pe vremea comuniștilor. Recent Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti cercetează cazul privind amplasarea de cruci inscripţionate cu “Creştinii nu vor megamoschee” în Capitală, potrivit unor surse judiciare. Pe 8 aprilie, Poliţia Sector 2 din Capitală s-a sesizat din oficiu cu privire la posibile fapte penale, cazul fiind preluat ulterior de Parchetul Tribunalului Bucureşti.

În noaptea de 7 spre 8 aprilie, aproximativ 500 de cruci cu mesaje anti-moschee au fost amplasate în mai multe locuri din Capitală. Contactat de NapocaNews, Cătălin Berenghi, liderul naționaliștilor români care se opun ridicării mega-moscheii a declarat reporterului nostru: ”Am amplasat crucile dimineața între orele 4.00 și 6.00, pe marile artere ale Bucureștiului. Numai la Universitate am pus 50 de cruci creștine. În circa o oră a venit un ordin de foarte sus, care a dispus strângerea celor 500 de cruci amplasate în București. Doar o forță militară a reușit să strângă în circa o oră 500 de cruci răspândite în tot Bucureștiul. La ora 8.00 toate crucile fuseseră ridicate”.

cruci-610x300

În legătură cu ancheta deschisă de poliția bucureșteană, Cătălin Berenghi a declarat pentru NapocaNews: ”Noi am făcut acest demers, de a amplasa crucile în București, pentru a conștientiza pe bucureșteni de pericolul islamist, mai ales că presa mainstream ne-a pus embargo informațional în legătură cu acțiunile noastre privind ridicarea mega-moscheii. În România s-a instituit o cenzură față de cei care sunt împotriva construirii mega-moscheii. Cei de la poliție nu au avut unde să încadreze fapta noastră, adică să deschidă dosar penal pentru că am amplasat cruci pe stradă într-o țară creștină. Atunci a mai venit un ordin, tot de sus, în care s-a dispus preluarea cazului de Parchetul Tribunalului București, care se chinuie să încadreze fapta creștină într-un context juridic. A amplasa cruci creștine pe domeniul public nu e o faptă penală, ci un act de credință, așa că nu văd cum să încadreze poliția la penal fapta tinerilor, a celor care am pus crucile în București ca mesaj împotriva ridicării mega-moscheii. Am luat contact cu avocații noștri pentru a ne reprezenta în fața justiției. Vom cere și noi anchetarea penală a premierului Dacian Cioloș dacă nu răspunde la sesizarea noastră privind ridicarea ilegală a mega-moscheii în București.”

Cătălin Berenghi a mai afirmat reporterului NapocaNews că ”vom cere pedeapsă maximă pentru noi în instanță, dacă Justiția va condamna un singur român care a amplasat o cruce pe marginea drumului pentru memoria unui decedat într-un accident accident rutier. Crucea nu poate fi interzisă în România. Suntem popor creștin. Nu îmi este frică de ancheta poliției. Trebuie să apărăm ființa națională și tradiția creștină. Suntem împotriva ridicării mega-moscheii în București”

NapocaNews

 

berenghi-480x360