Actualul antrenor al feroviarilor, Antonio Conceicao, este specialist în Cupă. Aflat la al doilea mandat ca principal la CFR Cluj, portughezul Toni Conceicao, are șansa să câștige al treilea său trofeu în România, după cele două câștigate în primul său mandat,

din perioada 2008-2010 la CFR, Cupa și Supercupa României, ambele în 2009. Indiferent de rezultatul finalei Dinamo – CFR Cluj, programată pe 10 mai, pe Arena Națională, Conceicao se poate lăuda că va juca pentru a treia oară cu un trofeu pe masă.

Revenit pe banca CFR-ului la mijlocul lunii decembrie 2015, Antonio Conceicao a urcat pe locul doi în topul celor 17 antrenori principali ai feroviarilor, 10 români şi 7 străini, perindați în Gruia din 2004 încoace.

Într-un top alcătuit după meciurile în care au stat pe banca CFR-ului în toate competițiile oficiale (Liga1, Cupa și Supercupa României, Cupa Ligii și cupele europene), locul 1 este ocupat de Ioan Andone – 76 meciuri în cele două mandate, urmat de Antonio Conceicao – 54 de meciuri (37 în primul mandat, 17 în cel de al doilea) și Dorinel Munteanu – 49 de meciuri, într-un singur mandat.

Problema oficialilor clujeni este că portughezul pare tentat să părăsească CFR-ul la finalul sezonului în curs. Conform jurnaliștilor de la gsp.ro, Conceicao are oferte concrete din Ucraina, dar și pe lista Stelei este inclus ca un potențial înlocuitor

al lui Laurențiu Reghecampf. Interesul Stelei nu este nou. Tehnicianul portughez chiar a confirmat negocierile pe care le-a purtat în 2011 cu finanțatorul George Becali.

”Acum nu știu cât de mult mă doresc ca antrenor, dar în 2011 chiar am discutat telefonic cu domnul Becali. Atunci telefonul lui a venit puțin prea târziu, pentru că între timp îmi dădusem acordul să continui la FC Brașov.

Steaua e Steaua, nu se poate refuza, dar nu știu nimic despre vreun interes al lor. Laurențiu Reghecampf este un antrenor foarte bun, care a obținut rezultate foarte bune cu Steaua, mă îndoiesc că ar putea fi schimbat”, a spus Conceicao.

Și președintele CFR-ului a lăsat să se înțeleagă că finala Cupei României ar putea fi ultimul meci al lui Conceicao pe banca echipei din Gruia.

”Toni Conceicao este genul de antrenor care îşi lasă ampreuna acolo unde lucrează. Dacă există vreun interes din partea Stelei eu nu ştiu, dar dacă va apărea vreo ofertă tentantă pentru el, pe bani mai mulţi, noi nu ne putem opune.

Suntem şi foarte buni prieteni, am colaborat ani de zile cu Conceicao, încă dinainte să-l aducem antrenor la CFR, deci nu ne vom opune.

Nu are nicio clauză de reziliere a contractului, deşi înţelegerea se întinde şi pentru campionatul viitor. Dacă va fi să fie, să plece, vom găsi o soluţie.

Mi-ar părea, însă, sincer rău să plece. În 2010 când a plecat prima oară de la CFR a lăsat echipa pe primul loc în Liga 1 şi a cucerit două trofee, sper să nu se repete istoria, chiar mi-ar părea rău”, a punctat Iuliu Mureşan.

Paul Panait