Gândește ca un boșevic! Candidatul ALDE pentru Primaria Generala, Daniel Barbu, a declarat, vineri, ca nu ar da bani publici pentru Catedrala Mantuirii Neamului decat daca ar ajunge in situatia sa i se darame zidurile.

Barbu a spus pentru RFI Romania ca edificiul este o cladire banala, precum Casa Poporului, ce nu va intra in manualele de arhitectura.

daniel-barbu1

Daniel Barbu a afirmat ca ideea unei Catedrale a Mantuirii Neamului este destul de veche, ce dateaza din anii ’20 si este comuna natiunilor mici.”Catedrala Nevski din centrul Sofiei, tot o Catedrala a Mantuirii Neamului bulgar, la fel gasim la Belgrad. Romanii nu puteau ramane in afara acestei mentalitati de natiune mica, periferica, dar care are o parere despre sine cu totul impunatoare si vrea sa cazeze o asemenea parere buna despre sine intr-o cladire care sa fie monumentala”, a apreciat fostul ministru al Culturii. El a precizat ca, daca va ajunge primar general, nu va da bani de la bugetul local pentru finantarea catedralei decat in situatia extrema in care ar fi afectata structura de rezistenta a edificiului.

„Cu exceptia unei situatii de urgenta, bine demonstrata – s-ar prabusi zidurile si ar fi nevoie de o interventie, dar e o situatie absolut ipotetica – nu as da, pentru ca proiectul deja a beneficiat de fonduri publice, proiectul este al Patriarhiei si Patriarhia trebuie sa-l duca pana la capat (…) Din pacate, nu va imbogati orasul, nu va intra in manualele de arhitectura”, a spus candidatul ALDE.

NapocaNews

 

catedrala-mantuirii