Daca autonomia teritoriala ramane o utopie, secuii au luat calea sportului. Ei vor autonomie de facto. Astfel a luat nastere echipa nationala de fotbal a Tinutului Secuiesc, care in aceasta perioada evolueaza la Cupa Mondiala a asociatiilor nerecunoscute de FIFA.

Tinutul Secuiesc si-a infiintat echipa in urma cu doi ani, iar in aceste zile fotbalistii sai se afla in Abhazia, un teritoriu ce nu recunoaste apartenenta la Georgia.

In primul meci de la Cupa Mondala, secuii au fost invinsi la scor de cea mai puternica formatie a nerecunoscutilor, Kurdistan, scor 3-0.

Din echipa secuilor fac parte fotbalisti amatori sau care evolueaza in esaloanele inferioare.

Echipa de fotbal a Tinutului Secuiesc a fost infiintata in 2014, la Budapesta, de avocatul Wenczel Kristof. Acesta este si impresar si reprezinta cativa fotbalisti din nationala Ungariei.

Cupa Mondiala a regiunilor nerecunoscute de FIFA a pus la start in acest an 12 selectionate exotice precum Abhazia, Insulele Chagos, Kurdistan, Republica Turca a Ciprului de Nord, Padania, Panjab, Raetia, Sapmi, Somaliland, Armenia de Vest si Uniunea Coreenilor din Japonia, conform News.ro.

Prima editie a Cupei Mondiale a fost castigata de Nisa, in 2014, dupa o victorie in fata Insuleleor Man. Cele doua formatii nu au mai venit insa si la turneul din 2016.

NapocaNews