Problema datoriilor pe care le are Cluj Arena trebuie rezolvată de viitoarea conducere a Consiliului Judeţean, care va rezulta după alegerile din 5 iunie. Actualii membri ai instituţiei au evitat în ultimele luni să ia o decizie în acest caz. Inclusiv la ultima şedinţă a Consiliului Judeţean, care a avut loc vineri, 27 mai, proiectul de hotărâre privind situaţia financiară a stadionului a fost retras de pe ordinea de zi.

Conducerea administraţiei nu are o soluţie concretă nici pentru plata datoriei de aproape 13 milioane de lei pe care firma care administrează Cluj Arena trebuie să o plătească primăriei ca impozit local.

Purtătorul de Cuvânt al Consiliului Judeţean Cluj, Alin Iuga, spune că există mai multe variante pentru stingerea acestei datorii, dar decizia finală încă nu a fost luată, titrează Radio Cluj.

Se caută în continuare soluţii pentru administrarea Cluj Arena. Toate opţiunile sunt deschise şi se poartă în continuare corespondenţe cu toate instituţiile statului care au atribuţii în domeniu. Se vor realiza studii de oportunitate care îşi vor propune să identifice cea mai bună soluţie posibilă din toate punctele de vedere, pe baza analizelor de cost; a beneficiilor, a avantajelor şi dezavantajelor. Ţinând cont de importanţa acestui obiectiv pentru întreg judeţul, considerăm că se impune o soluţie optimă, cu beneficii maxime şi dezavantaje reduse la minim. (Alin Iuga)

Falimentul societăţii Cluj Arena rămâne una dintre variantele luate în calcul.

NapocaNews