În ultimele 12 luni, apartamentele disponibile spre vânzare la nivel naţional au consemnat o tendinţă clar ascendentă, scumpindu-se, per ansamblu, cu 8%, potrivit unei analize a Imobiliare.ro . care a luat ca puncte de reper Bucureşti, Cluj Napoca şi Timişoara. Chiar dacă într-o măsură diferită, trendul de creştere a fost resimţit în toate marile oraşe ale ţării, în momentul de faţă, oCluj Napoca este, potrivit Indicelui Imobiliare.ro

În momentul de faţă, oraşul de pe Someş este, potrivit Indicelui Imobiliare.ro, cea mai scumpă piaţă rezidenţială a ţării. La finele lunii mai, preţul solicitat de vânzători ajunsese la 1.209 euro pe metru pătrat util – valoare cu 13,9% mai mare decât cea valabilă în mai 2015, respectiv 1.061 de euro pe metru pătrat.

Această evoluţie a avut loc în contextul în care, în primele cinci luni ale anului, volumul de noi anunţuri de vânzare pe segmentul apartamentelor a scăzut cu 19,1% faţă de anul precedent. Pe de altă parte, la capitolul cerere, datele Imobiliare.ro arată un salt de 38,4% al numărului de potenţiali cumpărători (cea mai mare creştere dintre cele trei oraşe analizate).

NapocaNews