Zeci de mii de londonezi au semnat vineri o petitie pentru a cere ca Londra, capitala Marii Britanii, sa devina independenta si sa ramana in UE, in pofida votului britanicilor in favoarea Brexit-ului.

Peste 40.000 de persoane au semnat aceasta petitie pe site-ul change.org, in care ii cer primarului Londrei, Sadiq Khan, sa „declare Londra independenta fata de Regatul Unit si sa-si inainteze candidatura pentru a adera la UE”, informeaza AFP.

In timp ce Marea Britanie a votat in proportie de 52% pentru iesirea din UE, 60% dintre londonezi au votat pentru a ramane.”Londra este un oras international si noi vrem sa ramanem in inima Europei”, se spune in petitie.

„Admitem, suntem in dezacord cu restul tarii. Atunci, in loc sa votam pasiv si agresiv unii impotriva altora la fiecare alegeri, sa ne oficializam divortul si sa ne mutam cu prietenii nostri pe continent”, se mai spune in textul petitiei.

Sadiq Khan a publicat el insusi un comunicat in care cere ca Londra sa fie asociata negocierilor pentru iesirea din UE.

„Este crucial ca Londra sa aiba un cuvant de spus in timpul acestor renegocieri, la fel ca Scotia si Irlanda de Nord”, doua regiuni care au votat de asemenea pentru a ramane in UE. „Este crucial ca noi sa ramanem membru al pietei unice”, a subliniat el.

NapocaNews

 

Londra-Islam-Proteste