PRU Cluj a depus în luna mai câteva denunțuri penale către parchetul de pe lângă Tribunalul Cluj împotriva filialelor locale al UDMR, PPMT, PMP și M10, pentru săvârșirea ”infracțiunii de fals sub semnătură privată”, faptă prevăzută și pedepsită de art. 322 Cod Penal privind listele de semnături pentru depunerea candidaturilor la alegerile locale din 5 iunie a.c.

În expunerea de motive, PRU Cluj consideră că aceste partide au folosit documente false pentru a susține candidatura persoanelor propuse pentru funcții alese, ”deoarece nu dețineau numărul necesar de semnături”. Liderii PRU Cluj-Napoca au solicitat tragerea la răspunderea penală a celor care au depus aceste liste de semnături pentru a răspunde sub aspectul ”săvârșirii infracțiunii de fals în înscrisuri”, conform codului penal.

Bogdan Ungureanu (foto), liderul PRU Cluj-Napoca, a declarat pentru NapocaNews ”că poliția clujeană a deschis un dosar de cercetare penală pentru uz de fals care va fi înaintat parchetului în vederea unei eventuale începeri a urmăririi penale împotriva partidelor incriminate de falsificarea semnăturilor pe listele pentru depunerea candidaturilor la alegerile locale trecute. Am speranța că poliția și Justiția își vor face treaba și cei vinovați să răspundă penal.”

PRU Cluj se reorganizează și se pregătește pentru alegerile parlamentare din toamna aceasta.

Marius Sălăjean