Cristina Neagu a fost declarată pentru a doua oară cea mai bună handbalistă a lumii. Distincția acordată de IHF încununează un an (2015) fantastic pentru handbalista de 27 de ani.

A câștigat Liga Campionilor cu echipa de club, Buducnost Podgorica și a obținut medalia de bronza a Campionatelor Mondiale de la finalul anului trecut, din Danemarca, unde a dat nu mai puțin de 63 de goluri.

Este calificată la Jocurile Olimpice de Vară de la Rio, acolo unde toate privirile și toată considerația iubitorilor de handbal de pe pământ se vor îndrepta înspre Cristina.

Românca a fost a doua în topul mondial și în 2014, dar ce a făcut diferența în stabilirea irarhiei finale pe 2015, credem noi că a fost secunda 50 a finali Ligii Campionilor de anul trecut – Buducnos vs Larvik.

Revenim, era doar secunda 50 a finalei când Cristina Neagu a călcat strâmb și s-a prăbușit pe podea. Țipetele de durere prevesteau o nouă accidentare, iar Cristina a avut prea multe astfel de momente în carieră.

În ianuarie 2013 și-a rupt ligamentul încrucișat anterior al genuchiului stâng la un antrenament, accidentare care venea la doar trei luni după ce i se vindecase o operație la umărul drept, una atât de dificilă încât uneori încheie carierele celor mai mari

sportivi ai lumii. Cele două nefericite evenimente au ținut-o departe de semicerc doi ani și patru luni (26 de luni de zile!). Interul echipei naționale a strâns din dinți, medicii i-au bandajat strâns glezna, iar la finalul partidei avea să ridice deasupra

capului cel mai râvnit trofeu din întrecerile intercluburi – Liga Campionilor. Pentru momente precum cel din finala Ligii Campionilor și pentru tot ce înseamnă Cristina Neagu pentru handbalul planetar, acest premiu trebuia să-i fie înmânat.

Paul Panait