Campionatul European din Franța se desfășoară sub zodia incidentelor create de fani. N-au fost atacuri teroriste, cum se temeau organizatorii, ci hoarde de suporteri înfierbântați care se bat pe unde se prind.

În ciocnirile violente de la Marsilia dintre ruși și englezi, s-a înregistrat chiar și un deces. Noaptea trecută, nebunia s-a mutat la Nisa, unde polonezii și nord-irlandezii s-au bătut ca-n filme.

Românii nu puteau să stea deoparte de „moda” bătăilor de stradă. Dar nu s-au bătut cu suporteri din alte țări, ci, conform obiceiului din ultimii ani, între ei.

Steliștii și dinamoviștii s-au bătut pe străzile Parisului. Cei de la Steaua se laudă că l-au bătut pe Elias Bucurică, șeful galeriei de la Dinamo. „Câinii” nu recunosc nimic. Nimeni nu știe cine au fost adevărații învingători. Cert este că Peluza Sud Steaua și PCH Dinamo s-au bătut la Paris.

Cele două grupuri de suporteri au avut multe conflicte în ultimii ani, cel mai recent având loc la Budapesta, la meciul Ungaria – România. Fanii din celor două rivale au anunțat că vor continua „duelul” la Campionatul European și s-au ținut de cuvânt. Incidentele au avut loc ieri.

Rivalitatea dintre Dinamo și Steaua și-a consumat un nou episod, sâmbătă, la Paris, acolo unde ultrașii se află pentru a susține naționala României la Campionatul European.

Liderul Peluzei Cătălin Hîldan, Elias Bucurică, a fost atacat de mai mulți membri ai Peluzei Sud Steaua, după cum scrie pagina de facebook Ultras România. Suporterii dinamoviști nu ar fi rămas datori și, la rândul lor, în număr de 20, au atacat un bar în care se aflau ultrași steliști.

„Unul dintre liderii Sud Steaua s-a baricadat în bucătăria barului”, menționează pagina de facebook amintită, care a ținut să completeze: „speram să fie unitate națională!”

NapocaNews