Polițiștii sătmăreni, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunal, au finalizat cercetările într-un dosar complex ce are ca obiect operațiuni ilegale cu bunuri culturale mobile.

În urma încheierii cercetărilor a fost dispusă trimiterea în judecată a patru persoane, pentru săvârșirea de infracțiuni precum operațiuni de export ilegal, introducerea pe teritoriului statului român de bunuri culturale mobile, executarea de copii după bunuri culturale mobile clasate, executarea de falsuri după bunuri culturale mobile clasate, executarea de persoane fizice fără acreditare a unor lucrări de conservare si restaurare de bunuri culturale mobile clasificate și spălare de bani, titrează Radio Cluj.

Prin intermediul unui comunicat de presă, Inspectoratul Judeţean de Poliţie Satu Mare informează că în cursul lunii octombrie 2013, polițiștii s-au sesizat din oficiu despre faptul că un bărbat din comuna Berveni, întors recent din Franța, oferă spre vânzare tablouri despre care exista suspiciunea că proveneau din furturi comise pe teritoriul statului francez. În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că bărbatul a adus din Franța 16 tablouri de diferite dimensiuni. Dintre acestea, cinci au fost vândute unui colecţionar și comerciant de antichităţi, domiciliat în comuna Doba. Cu ocazia percheziţiei domiciliare efectuate la imobilul din Doba au fost identificate, indisponibilizate și depozitate în spații corespunzătoare 629 tablouri, asupra cărora s-a aplicat sechestru asigurător.

NapocaNews