Lansare de carte în Italia, la Udine! Cartea ,,Valeriu Gafencu. O Biografie Teologica a Sfântului Închisorilor” de Ionuț Tene, se va lansa în Italia.

”Printre sutele de mii de mărturisitori, se numără și tânărul Valeriu Gafencu,care trăiește credința creștină ortodoxă în inchisoare la nivelul părinților pustiei, fapt ce îl face pe Monahul Nicolae de la Rohia să-l prețuiască în mod aparte numindu-l Sfântul Închisorilor” a scris părintele paroh Iustinian Deac, gazda evenimentului, pe rețeaua de socializare.

Evenimentul se va desfășura la Parohia ortodoxă ”Sfântul Vasile cel Mare” din Udine, sâmbătă 30 iulie a.c., seara la ora 20.00 și Duminica 31 Iulie a.c., după Sfânta Liturghie!

Cartea se bucură de o prefață semnată de Pr. Amfilohie Brânză și o postfață scrisă de Mircea Gălățeanu. ”Biografia teologică” a lui Valeriu Gafencu este o sinteză istorică științifică pe baza mărturiilor, memoriilor și arhiva CNSAS.

IONUT TENE

”Am scris această biografie nu într‑un stil clasic arhivistic, cu detalii encomiastice din viaţa lui Valeriu Gafencu, cel supranumit Sfântul Închisorilor de Nicolae Steinhardt. Nu m‑a interesat să prezint exhaustiv viaţa istorică a lui Valeriu Gafencu, ci m‑am axat în principal pe prezentarea evoluţiei şi desăvârşirii sufleteşti a Sfântului Închisorilor. Relaţia cu Dumnezeu şi trăirea ca model exemplar hristic pentru contemporani e mult mai apropiat testimonial de crezul lui Valeriu Gafencu, decât o serie succesivă de întâmplări mundane nesemnificative în ecuaţia mântuirii. Paradigma acestei biografii teologice este transformarea omului în relaţia cu divinitatea şi semenii” scrie Ionuț Țene în Argumentul biografiei teologice a lui Valeriu Gafencu.

Vă așteptăm dragi români din Italia la lansarea primei biografii teologice a Sfântului Închisorilor.

NapocaNews

Udine,_palazzo_01