Cea mai bună variantă pentru Cluj Arena este preluarea lui de către primăria Cluj-Napoca.Opinia aparţine chiar proprietarului stadionului, care nu poate acoperi impozitele locale pe care această construcţie trebuie să le plătească anual municipalităţii. În prezent, valoarea datoriilor către primărie a ajuns la 13, 7 milioane de lei.

Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Alin Tişe, spune că subiectul a fost discutat cu reprezentanţii primăriei, care sunt de acord cu preluarea şi mai e nevoie doar de votul consilierilor pentru transferul de proprietate. Alin Tişe a precizat că urmează să fie înfiinţată şi o societate care va administra unitar atât stadionul Cluj Arena cât şi Sala Polivalentă aflată în imediată lui apropiere, titrează Radio Cluj.

Stadionul trebuie să treacă la primăria Cluj-Napoca, ca şi proprietate. Este un bun care va ajunge în domeniul public, fiind făcut din banii clujenilor, adică a aceloraşi clujeni care plătesc taxe şi la primărie, că ei nu sunt alţii. Cu alte cuvinte e averea lor; tot a clujenilor. El a fost practic la Primărie şi a trecut gratuit la Consiliul Judeţean; vechiul stadion. Avem în vedere şi administrarea unitară a acestui complex, stadion şi polivalentă, care va putea fi făcută într-o nouă societate comercială, care să gestioneze unitar cele două obiective sportive. (Alin Tişe)

Subiectul transferului stadionului de la Consiliul Judeţean la primărie a fost deja discutat cu consilierii PNL. Cluj Arena va fi emblema sportivă a primăriei împreună cu sala polivalentă.

NapocaNews

 

cluj-arena