Primarul Istanbului, Kadir Topbas, a anuntat ca va infiinta un cimitir special pentru a ingropa militarii pucisti care au murit in timpul tentativei de lovitura de stat din weekend.

„Am ordonat rezervarea unui spatiu care va fi numit ‘cimitirul tradatorilor’. Trecatorii ii vor blestema pe cei ingropati acolo”, a spus Topbas unui grup de sustinatori.

„Toti cei care viziteaza locul ii vor blestema si nu se vor putea odihni in mormintele lor”, a adaugat el.

Circa 20 de militari cu legaturi cu pucistii au fost ucisi in ciocnirile cu fortele loiale presedintelui Recep Erdogan in noaptea de vineri spre sambata. In total, au murit circa 290 de persoane, inclusiv zeci de civili care li s-au opus pucistilor la Istanbul si la Ankara.

Asa cum este traditia in tarile cu populatie majoritar musulmana, dupa atacuri teroriste si alte violente, autoritatile au anuntat ca pucistii morti nu vor primi o inmormantare religioasa. Principalul organism religios al tarii, Diyanet, a precizat ca va face exceptii pentru militarii care au fost „tarati cu forta” in revolta.

Presedintele Recep Erdogan va sustine reintroducerea pedepsei cu moartea pentru pucisti, daca Parlamentul, unde formatiunea sa detine majoritatea, va fi de acord.

Iata de ce insista Erdogan sa reintroduca pedeapsa capitala in Turcia.

NapocaNews