Atentatele teroriste continuă în Germania. Cel puţin o persoană a murit, iar alte 11 au fost rănite în urma unei explozii produse în cursul nopţii de duminică spre luni în orăşelul german Ansbach, situat în apropiere de Nürnberg, informează presa germană. Explozia a fost provocată de o bombă, anunţă primarul localităţii.

Autorităţile germane suspectează că atacul din Ansbach este un act terorist. Sursele spun că e un sirian care s+a aruncat în aer. Autorităţile germane efectuează verificări în mai multe zone ale orăşelului Ansbach, după explozia unei bombe într-un restaurant situat la intrarea într-o arenă unde se desfăşurau concerte în aer liber, incidentul fiind tratat ca act terorist.

Ministrul german de Interne, Joachim Herrmann, este în drum spre orăşelul Ansbach, situat în apropiere de Nurnberg.Autorităţile germane suspectează că incidentul este un act terorist.

Explozia din sudul Germaniei a fost provocată de o bombă. Primarul orăşelului german, Carda Seidel, a declarat că la originea deflagraţiei a fost un dispozitiv exploziv.

„Nu a fost o deflagraţie provocată de scurgere de gaze, ci de un dispozitiv exploziv”, a declarat Seidel, citată de Nürnberger Nachrichten.

Sute de membri ai serviciilor de securitate au izolat perimetrul şi cercetează circumstanţele producerii presupusului atentat.

Purtătorul de cuvânt al ministrului bavarez de Interne Joachim Herrmann a confirmat că deflagraţia a fost „un act deliberat”. „Suspectăm că nu este vorba de o explozie accidentală”, a spus el.

NapocaNews

explozie-germania3