Potrivit unui sondaj publicat de Bild am Sonntag, 52% dintre germani îşi doresc anularea acordului UE-Turcia privind refugiaţii, iar două treimi dintre germani sunt în favoarea îngheţării ajutoarelor financiare ce au început să fie oferite Turciei. Majoritatea europenilor sunt împotriva aderării Turciei la UE, arată un alt sondaj.

Majoritatea germanilor cred că UE ar trebui să pună capăt acordului încheiat cu UE (negociat de cancelarul Angela Merkel şi fostul premier Ahmet Davutoglu) pentru a pune capăt valurilor de imigranţi. La fel, germanii îşi doresc şi întreruperea negocierilor de aderare a Turciei la UE. Sunt informaţii ce reies dintr-un sondaj publicat de Bild am Sonntag.

Acordul încheiat în martie a redus în mod substanţial numarul imigranţilor care cer azil in Grecia. Însă sondajul realizat de Institutul Emnid, 52 dintre germani îşi doresc să se pună capăt acordului şi doar 35% vor ca acesta să rămână în vigoare.

Peste două treimi dintre cei 502 germani intervievaţi sunt de acord cu o îngheţare imediată a ajutorului financiar de 6 miliarde de euro pe care UE a început să-l ofere Turciei, iar 66% dintre germani preconizează încetarea negocierilor de aderare a Turciei la UE. Un alt sondaj, realizat de Statista arată că procentul germanilor care văd o astfel de evoluţie este de 86%. Acest din urmă sondaj arată că majoritatea europenilor sunt împotriva aderării Turciei la UE.

NapocaNews

Merkel-Scarf-Leipzig