În urma apariţiei în presă a unor informaţii privind o infectare cu hantavirus a unui pacient străin, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Cluj-Napoca face următoarele precizări:

Pacientul cu inițialele W. M., cetățean suedez, în vârstă de 20 de ani, a fost internat la Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca, în secția clinică A.T.I., în perioada 29.07 – 30.07.2016. Pacientul a decedat în 30.07.2016. Fiind un deces survenit la mai puțin de 24 de ore de la internare, cadavrul a fost trimis la Institutul de Medicină Legală, cazul fiind declarat caz medico-legal.

Diagnosticul pus de medicii secției A.T.I. a fost de: „Șoc septic cu punct de plecare probabil digestiv, cu afectare multi-organică, și insuficiență renală acută”. Având în vedere lipsa unui diagnostic etiologic, s-au recoltat probe biologice, care au fost trimise la Spitalul de Boli Contagioase, din Cluj-Napoca, la Spitalul Clinic Cantacuzino și la Institutul Matei Balș, din București.

Rezultatele pe care le avem în acest moment INFIRMĂ infecția cu hantavirus.

În U.P.U. și în secția A.T.I. ale Spitalului Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca s-au aplicat măsurile, procedurile și protocoalele epidemiologice specifice, aprobate la nivelul spitalului.

 

Radu Ştefan