Criza vaccinului hexavalent se face simţită şi la nivelul judeţului Cluj. Vaccinul hexavalent previne mai multe boli grave printre care poliomielita, hepatita B şi tetanosul, titrează Radio Cluj.

În primul an de viaţă, vaccinul trebuie administrat de trei ori, dar medicii de familie nu îl mai au pe stoc de la sfârşitul lunii iunie. Şeful Direcţiei de Sănătate Publică Cluj, Mihai Moisescu, spune că există promisiuni ca până la sfârşitul lunii să fie achiziţionate dozele necesare pentru imunizarea copiilor.

”Prima lipsă este vaccinul hexavalent, cel care se administrează la vârstele de două, patru şi unsprezece luni. Aşteptăm, la sfârşitul lunii septembrie, să sosească acest vaccin, moment în care va fi redistribuit medicilor de familie pentru a continua programul de vaccinare şi recuperarea restanţierilor. Riscurile nevaccinarii la copii sunt mai mici decât în cazul adulţilor, pentru că aceşti copii nu intră într-un contact direct cu anumite surse de infecţie şi bolile pentru care se administrează nu le avem pe teritoriul României. Dar asta nu înseamnă că nu pot să apară, având în vedere migraţiile care există la ora actuală şi ne referim, mai ales, la poliomielită”. (Mihai Moisescu).

Alți clujeni refuză din motive religioase să se vaccineze.

NapocaNews