Ministrul de Externe Lazăr Comănescu reacționează după afirmațiile controversate făcute de James D. Pettit, ambasadorul Statelor Unite ale Americii în Republica Moldova.

Referitor la declarațiile ambasadorului SUA la Chișinău, James Pettit, potrivit cărora Republica Moldova nu este România, ci trebuie să rămână un stat suveran și independent, drept „destabilizante”, ministrul Afacerilor Externe a spus că, pentru orice diplomat, „cunoașterea cât mai profundă și înțelegerea istoriei sunt ambele extrem de importante”.

„Cred că este loc pentru toți dintre noi să cunoaștem cât mai în profunzime istoria, pentru că ne învață să înțelegem lumea cum evoluează în timp, unde sunt chestiuni de sensibilitate, care pot să joace un rol stimulator, dar care pot să genereze și semne de întrebare. Și, de aceea, este foarte bine să cunoaștem istoria și sensibilitățile”, declară Comănescu.

Ministrul afacerilor externe, Lazăr Comănescu, a declarat, joi, întrebat fiind dacă România doreşte să facă parte din Grupul de la Vişegrad, că toate consultările ‘în diverse formate’ care vizează consolidarea Uniunii Europene prezintă interes pentru Bucureşti.

‘Noi am fost, suntem şi vom continua să fim promotorii unei Uniuni Europene puternice. Evident că într-o Uniune Europeană pe care o dorim puternică, existenţa unor consultări în diverse formate, dar care vizează consolidarea Uniunii Europene, acestea toate ne interesează. Când avem lucruri de discutat, interese comune, probleme de rezolvat, dar din perspectiva consolidării construcţiei europene suntem interesaţi şi vom participa’, a afirmat Comănescu, la Realitatea TV.

NapocaNews