Cand omul modern se confrunta cu o infectie, de foarte putine ori ia in calcul tratamentul pe baza de plante. Insa multe plante au proprietati antibacteriene si sunt eficace in tratarea multor infectii, titrează Sfatul Părinților.ro.

Prezentăm antibiotice naturale cu efecte garantate.

Usturoiul

Sunt binecunoscute proprietatile sale antibacteriene. Intr-un studiu, oamenii de stiinta au masurat capacitatea usturoiului de a lupta impotriva E. coli. Au descoperit ca usturoiul este cu atat mai eficace in distrugerea E. coli cu cat doza inghitita este mai mare.

Musetel

O organizatie guvernamentala din Germania (Comisia E) a aprobat tratamentul cu musetel pentru reducerea imflamatiilor pielii si combaterea bacteriilor, iar ceaiul de musetel sa fie folosit pentru alinarea crampelor stomacale. Oamenii de stiinta au stabilit ca un extract din musetel distruge ciuperca Candida albicans precum si bacteria Enterococcus faecalis.

Ghimbir

Tot mai multe studii demonstreaza potenta ghimbirului atat in combaterea bacteriilor cat si a virusurilor, uneori fiind mai eficace decat antibioticele obisnuite. O cercetare publicata in jurnalul Meidcal Nutrition, oamenii de stiinta au observat ca ghimbirul are ablitatea de a inhiba dezvoltarea bacteriilor.

Oregano

Oregano este un puternic antiseptic datorita compusilor sai carvarol si acidului rosmarinic. Spre deosebire de antibioticele obisnuite care au efect doar asupra bacteriilor, oregano distruge bacteriile, fungii si chiar parazitii precum viermisorii, ceea ce-l face un ingredient care nu trebuie sa lipseasca din nicio casa.

NapocaNews