Mănăstirea „Petru Rareș Vodă” din Ciceu Corabia va sărbători hramul așezământului monahal vineri, 21 octombrie 2016, în prezența Înaltpreasfințitului Părinte Andrei, Mitropolitul Clujului.

Ridicată în cinstea domnitorului Petru Rareș, mănăstirea marchează această sărbătoare în ziua de pomenire a Sfinților Mărturisitori Ardeleni, ocrotitorii noii biserici a mănăstirii pentru care s-a pus piatră de temelie, anul trecut de sărbătoarea hramului.

Înființat de doar doi ani, așezământul monahal este construit la poalele stăncii pe care se află ruinele Cetății Ciceului, care a aparținut foștilor domnitori moldoveni Ștefan cel Mare și Petru Rareș. Continuând tradiția tatălui său, Petru Rareș a fost un important ctitor de mănăstiri și biserici, titrează Radio Renașterea.

Ajutat de soția sa, Elena Doamna, a ridicat mai multe biserici și mănăstiri, cele mai importante dintre acestea fiind Mănăstirea Probota (unde se află și mormântul său), Mănăstirea Râșca, Biserica „Adormirea Maicii Domnului” din Baia, Biserica „Sfântul Dumitru din Hârlău” și Biserica „Sfântul Dumitru” din Suceava.

De asemenea, a refăcut Mănăstirea Moldovița, Mănăstirea Bistrița, Mănăstirea Humor și Mănăstirea Caracalu de la Muntele Athos.

NapocaNews