Klaus Iohannis a declarat ca persoanele care au iesit in evidenta la marsul unionist de sambata „au exagerat un pic”. Presedintele a precizat si ca jandarmii erau „un pic nervosi”.

„Ca un observator extern, trebuie sa recunosc ca manifestantii au exagerat un pic. Nu stiu daca putem sa spunem ca au provocat jandarmii, dar manifestarea avut anumite accente care nu trebuiau sa fie acolo, iar jandarmii chiar un pic nervosi cred ca au fost si asa se explica evolutia de acolo. In rest, manifestarea a avut loc”, a declarat Klaus Iohannis.

„Despre proiectul unificarii pot sa spun ca este un proiect de mare greutate si de-o parte si de cealalta a Prutului. Cred ca astfel de manifestari atrag atentia, dar sunt sceptic in ce priveste utilitatea acestor manifestari in demersul efectiv de unificare”, a precizat seful statului.

„Bineinteles ca politicieni de-ai nostri au sarit imediat, multi au avut diferite pareri, multi au fost intr-o nota populist-electoralista, ceea ce este pacat. Acest deziderat nu poate fi atins decat printr-o abordare foarte serioasa, de lunga durata, fiindca nu putem sa ne imaginam ca se va intampla peste un an sau doi, trebuie sa fie indeplinite anumite conditii internationale pentru a face posibil acest demers”, a mai spus presedintele.

NapocaNews

uni-480x269