Dumnezeu a fost atât de dezamăgit că a câștigat Donald Trump alegerile prezidențiale încât a fost nevoie ca Leonard Cohen să meargă la ceruri pentru a-l consola. Este singura explicație pe care un jurnalist de la Slate.fr. spune că a găsit-o după dispariția lui.

eonard Cohen nu trebuia să moară. Nici astăzi, nici mâine, niciodată. El era vocea profetului, sângele Bibliei, vocea înțelepciunii născute pe malurile Iordanului. El nu avea vârstă. Nici melodiile sale. Vor mai fi ascultate încă o sută de mii de ani.

Le vom asculta și când lumea va înceta să mai fie. Cânta iubirea care îi unește pe amanți într-o îmbrățișare dulce dintr-un dormitor, dragostea care dă sens existenței noaste pe pământ, iubirea care ne luminează viața de zi cu zi, care ne consolează și are grijă de sufletele noastre. Leonard Cohen făcea dragoste în inimile noastre. Grație discurilor sale nu mai era nevoie să mergem la sinagogă, era suficient să închidem ochii și să-i ascultăm melodiile. Totul era la locul lui în cântecele sale, scrie jurnalistul de la Slate.fr. într-unul din cele mai bune editoriale scrise după moartea lui Leonard Cohen.

Avea cumpătare, modestie și discreție, mărcile eleganței supreme. Avea farmec. Leonard Cohen nu a murit, NU! Aveți grijă de el! Și-a petrecut toată viața cântându-vă.

NapocaNews