Presedintele Camerei Deputatilor, Florin Iordache, sustine ca articolul din Constitutie care defineste familia trebuie neaparat sa fie modificat, astfel incat un cuplu sa fie format, prin lege, dintre o femeie si un barbat.

„Asa cum seniorii nostri parlamentari au facut acum 25 de ani un text constitutional care a pus bazele noii societati democratice, la fel cred ca trebuie sa avem curajul sa recunoastem ca in Romania de astazi este nevoie de o noua Constitutie care sa reflecte atat statutul de tara membra a UE cat si NATO, pentru ca la momentul 2003 cand a fost elaborata actuala Constitutie nu faceam parte nici din NATO si nici nu eram membri ai UE”, a declarat Florin Iordache, vineri, la evenimentul de aniversare a Curtii Constitutionale (CCR), care se desfasoara la Palatul Patriarhiei.

Presedintele Camerei Deputatilor a spus ca exista o mare provocare in fata viitorului Parlament si in fata viitoarei Comisii de revizuire a Constitutiei. Acesta sustine ca trebuie neaparat modificat articolul care defineste familia.

„Este vorba despre acel demers popular in care 3.500.000 de romani au spus ca trebuie precizat foarte clar si modificat articolul 48. Contrar parerilor chiar ale unor membri ai Executivului actual, cred ca trebuie sa avem taria si sa spunem foarte clar ca trebuie sa ne pastram traditia si identitatea Romaniei si, de aceea, din punctul meu de vedere trebuie neaparat modificat acest articol care defineste foarte clar familia.

Sunt convins ca acest demers ambitios va beneficia de sustinerea tuturor grupurilor parlamentare, dar si a institutiilor abilitate, a specialistilor, cat si a expertilor in drept constitutional”, a aratat Iordache.

NapocaNews