După procesarea proceselor verbale la alegerile prezidenţiale din 30 octombrie din Republica Moldova, rezultatele i-au trimis în turul secund pe socialistul pro-rus Igor Dodon şi pe reprezentanta pro-europenilor, Maia Sandu.

Înaintea votului care se va da pe 13 noiembrie, tinerii moldoveni aflați la studii în Cluj-Napoca au organizat o acțiune de susținere a Maiei Sandu sub sintagma “Mai avem o șansă“.

“Ne-am săturat de scheme politice și minciuni, de promisiuni deșarte din partea tuturor politicienilor din Republica Moldova. Astăzi, tinerii din Cluj-Napoca o susțin pe Maia Sandu pentru că ea este singurul candidat care ne ajută pe noi, tinerii, și nu numai. Credem că cu ea mai avem o șansă și metaforic, aprinzând lampioanele, aducem lumină în Republica Moldova. Încercăm să fim și noi mai luminoși indiferent de ce se va întâmpla. La vot trebuie să participe cât mai multă lume. Aceasta îndeamnă cât mai mulți studenți și oameni stabiliți în România să nu fie indiferenți întrucât pot să voteze și cu pașaportul valabil, și cu cel expirat, iar secția de votare din Cluj-Napoca este și pentru cei din Oradea, Alba Iulia, Baia Mare, Târgu Mureș”, a declarat Cristina, una dintra participante.

“E un mesaj și pentru rudele noastre, pentru părinții noștri din Republica Moldova, să meargă la vot, să nu fie indiferenți. Mai avem o șansă și vom face totul astfel încât să promovăm parcursul european și să avem valori europene în rândul concetățenilor noștri”, a afirmat Andrei.

studenti-basarabeni-2

studenti-basarabeni-3

studenti-basarabeni-4

studenti-basarabeni-5

studenti-basarabeni-6

studenti-basarabeni-1