Parohia „Sf. Înviere” din Viena, în parteneriat cu Asociația culturală „Mihai Eminescu” din Viena și Jurnalul Românesc, a organizat lansarea cărții „Valeriu Gafencu. O biografie teologică a Sfântului închisorilor” a istoricului și scriitorului Ionuț Țene.

Evenimentul a avut loc duminică, 4 decembrie, începând cu ora 12:00, după Sfânta Liturghie, la Biserica „Învierea Domnului și Sf. Apostol Andrei”, de pe strada Simmeringer Hauptstrasse 161, Viena. Volumul a fost prezentat de Pr. Paroh Nicolae Dura, care a evidențiat importanța evenimentului în recunoașterea martiriului Sfinților Închisorilor și a mucenicilor care au suferit în gulagul comunist.

Pr. Nicolae Dura a subliniat că ”Valeriu Gafencu poate fi un model moral pentru tânăra generație de azi”.
20161204_120052
A luat cuvântul autorul cărții Ionuț Țene care a mulțumit românilor din Viena că sunt interesați de celebrarea Sfinților Închisorilor și a expus viața de metanoia creștină a lui Valeriu Gafencu. Autorul a subliniat că Valeriu Gafencu este un sfânt popular și în curând, la scara istoriei bisericii, va fi canonizat oficial de Sfântul Sinod.

La final, autorul a oferit autografe pe volumul lansat pentru publicul ales prezent la evenimentul de celebrare a lui Valeriu Gafencu.

Sfântul Închisorilor este pictat în pridvorul bisericii din Viena, alături de Arsenie Boca și Ilie Lăcătușu.

NapocaNews