Peste 1500 de clujeni au participat astăzi la ediția 2017 a Marșului pentru viață. Printre invitații speciali ai evenimentului s-au numărat și ÎPS Mitropolit Andrei al Clujului, Maramureșului și Sălajului și PS Florentin Crihălmeanu, alături de reprezentanți ai bisericilor baptiste, penticostale și reformate.

Mitropolitul Andrei a declarat că fiecare creștin din România ar trebui să facă cel puțin 3 copii pentru a menține populația actuală a țării: unul pentru tata, unul pentru mama și celălalt pentru țară și Biserică.

”Din nefericire familii care au putere economică se limitează să facă unul sau maxim doi copii, iar alții nu pot întemeia o familie. Ne doare inima și constatăm cum o sumedenie de sate mâine dispar. Din punct de vedere spiritual, avortul este un păcat strigător la cer. Dumnezeu ne-a creat bărbați și femei și ne-a binecuvântat spunând Creșteți, înmulțiți-vă și stăpâniți pământul. Dacă o femeie vine la Hristos, poate avea parte de iertare. Cine spune că n-are păcat, este mincinos, și n-are adevărul lui Dumnezeu în el. Dar dacă își mărturisește păcatul, El este bun să spele păcatul. Calea tămăduirii sufletului este spovedania. Oricât de împovărat ar fi un om de păcate, dacă se spovedește, se ușurează. În cateheza a zecea, Sf. Chiril al Ierusalimului, zice referitor la lucrarea Mântuitorului, că în ebraică Isus înseamnă mântuitor pentru că ne salvează din moarte, din păcat, ne dăruiește viața veșnică, dar în greacă se numește Cristosos, adică doctorul, cel ce tămăduiește sufletele oamenilor pentru că îi zice omului Ia-ți patul și umblă, dar mai întâi îi zice să nu mai păcătuiască. Dacă un om se căiește de păcatele sale, ele îi sunt iertate”.

”Viața sacră, dacă noi suntem creștini și credem în Cristos, atunci credem că și viața este Cristos și e sfântă. Apărăm viața, să apărăm viața, de la început până la sfârșit”, a spus PS Florentin Crihălmeanu.

Evenimentul a început cu un recital de cântece al copiilor și a continuat cu un marș pe traseul Piața Unirii – Bulevardul Eroilor – Calea Dorobanților – Bulevardul 21 Decembrie – Piața Unirii.

Participanții au afișat mesaje precum ”Viața are prioritate”, ”Copilul nu e o alegere, e un dar de la Dumnezeu”, ”Tu, eu, toți am fost un embrion”, ”Inima mea începe să bată la 16 zile de la concepție”, ”Zâmbește, mama ta a ales viața, acum e rândul tău”.

NapocaNews