Reuven Rivlin, preşedintele Israelului, a acuzat-o luni pe Marine Le Pen, liderul formaţiunii extremiste Frontul Naţional şi candidat în scrutinul prezidenţial din Franţa, de negaţionism, din cauza respingerii responsabilităţii naţiunii în Holocaust, informează site-ul cotidianului Le Figaro.

„Mesajul care se conturează după declaraţii politice recente este extrem de îngrijorător. Şi, oriunde, este acelaşi mesaj: «nu suntem responsabili de Holocaust, nu suntem responsabili de exterminarea evreilor în interiorul frontierelor noastre». Acesta este şi cazul unui candidat în scrutinul prezidenţial francez care a negat responsabilitatea Franţei în deportarea evreilor spre lagăre de concentrare şi spre lagăre de exterminare naziste”, a declarat Reuven Rivlin în discursul rostit cu ocazia Zilei pentru Comemorarea Holocaustului.

Marine Le Pen a afirmat pe 9 aprilie că „Franţa nu este responsabilă de Razia de la Velodromul de iarnă”, operaţiunea de arestare în Paris şi deportare a 13.000 de evrei, în anul 1942.

Israelul a atras atenţia că declaraţiile lui Marine Le Pen „intră în contradicţie cu adevărul istoric”.

„Negarea responsabilităţii pentru crimele comise în al II-lea Război Mondial reprezintă o negare a Holocaustului de tip nou, mai distructivă şi mai periculoasă decât formele de până acum”, a insistat Reuven Rivlin.

NapocaNews