Primarul Emil Boc a anuntat, miercuri, ca Primaria Cluj-Napoca va amplasa senzori in carosabil pentru identificarea locurilor libere de parcare la sol din oras, informatiile urmand sa poata fi accesate de soferi prin intermediul unei aplicatii pentru calculator sau telefon mobil, titrează Mediafax.

Emil Boc a declarat la o conferinta despre inovarea urbana, ca municipiul pe care il conduce incearca sa fie un model pentru inovare si tehnologie pentru Europa Centrala si de Est.

„Cluj-Napoca poate fi, astazi, un element reprezentativ pentru Europa Centrala si de Est din punct de vedere al inovarii si tehnologiei, iar noi incercam sa fim un model. Avem deja o aplicatie de telefon mobil pentru parking-urile publice cu bariera din oras, care arata in timp real locurile libere de parcare si ne propunem amplasarea de senzori care au ca scop identificarea locurilor libere la parcarile de la sol printr-o aplicatie care va disponibila pe calculator sau telefon mobil.

Senzorii vor fi amplasati in carosabil, pe locurile de parcare din centrul orasului, si vor arata daca locul respectiv e liber sau ocupat. Avem peste 3.600 de astfel de locuri de parcare in zonele I si II.

Vom amplasa astfel de senzori si in statiile de transport in comun, care vor indica daca in statii se afla un mijloc de transport sau o alta masina”, a spus Boc.

Potrivit edilului, municipalitatea clujeana va dezvolta si o alta aplicatie care presupune urmarirea pe telefoanele mobile a traseului mijloacelor de transport in comun dotate cu GPS, astfel incat calatorii sa poata sti in orice moment unde se afla un troleibuz sau un autobuz si cand va ajunge in statie.

NapocaNews