Pe o vreme frumoasă, într-o manifestare devenită deja tradiție, peste 3000 de creștini ortodocși, având în fruntea lor aproximativ 200 de preoți, au luat parte astăzi la Procesiunea de Rusalii organizată în centrul municipiului Cluj-Napoca.

Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop şi Mitropolit Andrei a precizat în cuvântul de învățătură că evenimentul reînvie o veche tradiţie din Ardeal ce are în centrul ei rugăciunea pentru roadele pământului şi pentru mediul încojurător, la sărbătoarea Pogorârii Duhului Sfânt. Mitropolitul a făcut referire și la scriitorul Ion Agârbiceanu, care a pus accent pe această sărbătoare, dar și la puterea Duhului Sfânt, care printr-o singură cuvântare a făcut primii 3000 de creștini ai bisericii primare a lui Dumnezeu.

Începând cu ora 17.00, pe platoul din faţa Catedralei Mitropolitane din Cluj-Napoca Părintele Mitropolit Andrei a săvârşit slujba Vecerniei plecării genunchilor.

De la ora 18.00 procesiunea propriu-zisă a pornit din faţa Catedralei, pe următorul traseu: Piaţa Avram Iancu – B-dul 21 Decembrie 1989 – Piaţa Unirii (prin faţa Catedralei „Sfântul Mihail”) – B-dul Eroilor – Piaţa Avram Iancu, după care întregul sobor va reveni în faţa Catedralei. Procesiunea a avut în frunte toaca, crucea, felinare, ripide, prapori, icoana, diaconii, preoţii, Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop şi Mitropolit Andrei şi soborul preoţilor slujitori, elevi, studenţi şi credincioşi.

După încheierea procesiunii, în faţa Catedralei Mitropolitane s-a oficiat slujba sfinţirii mici a apei şi au fost rostite rugăciuni pentru natură.

NapocaNews