După ce în septembrie 2012, poetul Laurian Stănchescu a refăcut Marșul lui Avram Iancu de la Vidra la Țebea, iată că și anul acesta, când Crăișorul Munților este prin lege Erou Martir, va organiza o manifestare similară.

În preajma zilei de 12 septembrie 2017, de ziua trecerii la panteonul veșniciei neamului românesc a lui Avram Iancu, poetul Laurian Stănchescu reface pe jos Marșul lui Iancu, de la Vidra la Țebea, unde este mormântul eroului național al moților.

Manifestările, încep cu o Conferință de Presă pe 31 August, la Prefectura din Deva și pe 4 Septembrie se pleacă de la Casa Crăișorului, iar pe 9 septembrie se ajunge la Țebea pentru a comemora și celebra pe Avram Iancu.

Laurian Stănchescu a declarat pentru Jurnalul Românesc și NapocaNews: ”Crăișorul este antichitatea spirituală a Transilvaniei, a patriotismului sublim și a românismului luminat. Fără Avram Iancu, astăzi ar fi fost în Transilvania o istorie străină pe o ancestrală albie românească. Marșul Național Avram Iancu este rugul suferinței „Eroului Națiunii Române”, care trebuie să rămână aprins în memoria națiunii române, atât de iubită și de sacralizată de Crăișor”.

Cât mai mulți români sunt rugați să se alăture Marșului Național al lui Avram Iancu de la Vidra la Țebea, organizat de poetul Laurian Stănchescu.

Ionuț Țene