Bulgarii nu mai vor dictatura Bruxelles? Manifestanți furioși au ieșit joi seara pe străzile Sofiei, în ziua în care Bulgaria a preluat președinția semestrială a UE. Manifestanții au incendiat steagurile Uniunii Europene, nemulțumiți că sunt complet ignorați de blocul european.

Mai multe proteste au fost declanșate la Sofia în noaptea în care Bulgaria a preluat pentru prima dată președinția Consiliului European, în perioada ianuarie 2018 – iunie 2018, scrie express.co.uk.

Comisari UE și o serie de invitați au participat la ceremonia de deschidere a președinției bulgare, la Sofia. Printre oficialii europeni s-au aflat președintele Parlamentului European, Antonio Tajani, președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker și șeful Consiliului European, Donald Tusk.

Publicația The Sofia Globe a relatat că 11 proteste au fost organizate în capitala bulgară în cursul nopții trecute.

George Pykov, membru al comisiei executive al ramurii pentru tineret a partidului UKIP și student la Facultatea de Drept a Universității Portsmouth, a spus pentru Express.co.uk: „UE nu are niciun interes în Bulgaria sau în altă țară est europeană. Problemele care trebuiau rezolvate nu au fost rezolvate și sunt mulțumit să aud că bulgarii luptă împotriva unei Uniuni expansioniste și fanatice”.

„Eu și mulți alți bulgari care trăim în Marea Britanie sperăm că, într-o zi, vom vedea că Bulgaria va ieși din UE și se va alătura Marii Britanii într-un nou viitor independent și palpitant”, a mai spus acesta.

NapocaNews