Fundația World Vision România, biroul zonal Cluj, în parteneriat cu Evalueserve – companie globală specializată în servicii de cercetare, analiză şi managementul datelor, anunță începerea proiectului „Clubul de Fotografie”, prin care 10 copii de la sat, cu vârste cuprinse între 12 și 14 ani, vor face cursuri de fotografie.

Proiectul, cu tematica ”Lucruri care mă inspiră/Things that inspire me”, are ca scop principal încurajarea participanților să își descopere și să își cultive noi talente, să își dezvolte abilitățile de comunicare și să își urmeze visul. Participanții provin din comunitățile rurale în care World Vision Romania – biroul Cluj își desfășoară activitatea, sunt copii cu posibilități materiale limitate, care nu au acces la activități extrașcolare și nu au fost niciodată într-o vacanță. Pe tot parcursul proiectului, cei 10 copii vor face echipă cu 10 voluntari din rândul angajaților companiei Evalueserve, care vor învăța la rândul lor tainele fotografiei și, în același timp, le vor oferi tinerilor sprijin în îndeplinirea sarcinilor. Cursurile vor fi susținute de fotografii profesioniști Călin Ilea și Loránd Vakarcs, de la Asociația Fotopia Collective. Sub îndrumarea lor, cursanții vor învăța care sunt regulile de bază în compoziția fotografică, cum să surprindă emoția într-un cadru și cum să transmită un mesaj sau o întreagă poveste prin intermediul unor imagini.

Pentru cei 10 copii incluși în proiect, „Clubul de Fotografie” reprezintă și o șansă importantă de a se împrieteni cu orașul. Cea mai mare provocare a copiilor de la țară atunci când trebuie să-și continue studiile la oraș este adaptarea la necunoscut. Intervenim în această direcție prin tematică aleasă și îi îndemnăm pe participanți să descopere părțile frumoase ale orașului, să identifice lucrurile care îi inspiră, dar și oportunitățile pentru viitor.

Cu finanțarea Evalueserve, fiecare dintre cele 10 echipe participante va avea asigurat câte un aparat foto semiprofesional și materiale educative, iar la finalul cursurilor, cele mai reușite lucrări vor fi prezentate publicului larg în cadrul unei expoziții la Bastionul Croitorilor. De asemenea, vor fi acordate premii, constând în aparate foto sau manuale de fotografie.

Primul curs va avea loc vineri, 3 august, între orele 16:00 – 18:00, la sediul Evalueserve, strada Dorobanților 100, Olimpia Business Center, urmând ca restul sesiunilor să se desfășoare în fiecare zi de vineri a lunii august, atât la sediul Evalueserve, cât și în teren, în locații propuse de fotografi.