Aproape 200 de persoane protestează, luni seara, la Cluj-Napoca, faţă de intenţia ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, de a emite o ordonanţă de urgenţă care ar permite repunerea în termen a celor condamnaţi de complete de 5 judecători nelegal constituite, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Participanţii la protest s-au adunat, luni seara, îm jurul orei 19 pe Bulevardul Eroilor din Cluj-Napoca având pancarte cu mesaje precum ”Fără amnistie, fără graţiere”. ”91% dintre români, 87% dintre alegătorii PSD-ALDE-UDMR spun Nu amnistiei şi graţierii. Uniţi, salvăm toată România”, dar şi un steag tricolor de mari dimensiuni.

Ei au scandat ”PSD, ciuma roşie”, ”Nu cedăm, nu capitulăm”, ”Uniţi, salvăm toată România”, ”Ruşine să vă fie”, ”Afară cu PSD din ţară”, ”Hoţii, hoţii”, ”Anticipate”, titrează Mediafax.

Unul dintre protestatari a declarat că în cazul în care OUG va fi dată, scenariul în care liderul PSD, Liviu Dragnea, scapă de singura condamnare definitivă pe care o are, devine realitate.

”Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a anunţat public că are pregătită OUG ce permite politicienilor corupţi să scape de sentinţele date de completele de judecată nelegal constituite. Ordonanţele le oprim în stradă, iar Revoluţia o facem la vot”, a spus acesta.

Manifestanţii au pornit şi într-un marş spre Prefectura Cluj. Protestul nu este autorizat, el fiind anunţat prin reţelele de socializare.

NapocaNews