Bibliotecarul Avram Iancu din Petrosani, cunoscut pentru performanta de a trece inot Canalul Manecii sau pentru ca a inotat de-a lungul intregului curs al Dunarii, a renuntat sa mai candideze independent pentru functia de presedinte al Romaniei.

El a precizat, luni, ca decizia pe care a luat-o de a candida independent este la fel de buna ca si cea prin care s-a retras din cursa, mentionand ca in zilele in care s-a ocupat de strangerea de semnaturi a reusit sa inteleaga realitatea din societatea romaneasca si sa constate ca jumatate dintre cetateni nu mai sunt interesati de ceea ce intampla in prezent.

„Am renuntat la ideea de a mai candida ca independent la functia de presedinte al Romaniei. Este cea mai buna decizie pe care am luat-o, asa cum cred ca la fel de buna a fost si cea prin care am decis sa intru in aceasta cursa, deoarece tot ceea ce am facut a fost sincer si bine intentionat.

Am crezut, am simtit ca pot face ceva pentru romani, dar cred ca m-am inselat. Nu este un esec, ci o experienta personala care ma inalta spiritual, prin care a trebuit sa trec si sa inteleg realitatea. Ma doare sa constat faptul ca peste 50% dintre romani nu mai sunt interesati de nimic”, a declarat Avram Iancu.

El a mentionat ca a reusit sa stranga 1.247 de semnaturi de sustinere in cele sapte orase in care s-a deplasat pentru a discuta cu oamenii si pentru a se intalni cu voluntarii care au promis sa-l vor ajuta in demersul sau.

Avram Iancu este cunoscut pentru performantele sale sportive. El a traversat inot Canalul Manecii, in august 2016, iar in vara anului 2017 a inotat intreg cursul Dunarii, pe o distanta de 2.860 de kilometri. Lista reusitelor continua cu traversarea inot a Marii Negre, in toamna lui 2018. Atunci, el a inotat 680 de kilometri, de-a lungul tarmului, de la Sulina la Istanbul, timp de 60 de zile.

Cea mai recenta performanta dateaza din luna martie, cand a reusit sa ajunga la finalul ultramaratonului „6633 Arctic Ultra” de la Cercul Polar de Nord, clasandu-se pe locul al III-lea dintre cei 15 concurenti care au luat startul in aceasta competitie apreciata ca fiind una dintre cele mai grele din lume.

NapocaNews