La momentul actual, în România, găsim atât pensiuni care oferă pachete de sărbători aliniate după tipologia turistului tradițional, care apreciază obiceiurile cum ar fi tăiatul porcului și impodobirea bradului, cât și pachete pentru turiștii care preferă odihna, comfortul și nu pun accent pe activitățile cu specific tradițional.

În majoritatea orașelor din Europa deja s-au deschis târgurile de Crăciun, iar pachetele pentru circuitele care includ acest tip de atracții, au început să se achiziționeze încă din luna septembrie. Pentru majoritatea plecărilor, deja, nu se mai găsește disponibilitate.

Cei care au ales să petreacă sărbătorile de iarnă în țară, au achizitionat pachete la hotelurile din zona montană sau la pensiuni cu specific tradițional.

Pentru ofertele de vacanță, în România, în acest an, turiștii care au achitat cu vouchere de vacanță au ales două perioade principale: una în vară, care a vizat litoralul românesc, iar cea de-a doua, în toamnă, când am primit solicitări pentru sejururi la hoteluri sau pensiuni cu piscină interioară, respectiv facilități spa și wellness, în apropierea Clujului.

”De Crăciun și Revelion, cele mai multe cereri sunt pentru destinații exotice, în schimb, în prima parte a lunii ianuarie, se cere ski în Austria, Elvetia sau chiar Bulgaria. Fiind vacanța elevilor, în această perioadă se organizează, cu precădere, tabere de ski” declară Oana Barteș, Wens Travel Cluj pentru Radio Cluj.

Tur operatorii din Cluj-Napoca nu recomandă, ca destinație pentru Crăciun sau Revelion, călătoriile în Indonezia, pentru care, în perioada octombrie-martie, incidența ploilor este foarte ridicată, dar și alte destinații pentru care s-a primit avertizare din partea Ministerului Afacerilor Externe.

NapocaNews