Marți, 18 februarie 2020 la Biserica „Sfântul Ilie” din Cluj-Napoca s-a slujit, ca în fiecare an, un parastas pentru Valeriu Gafencu – ”Sfântul închisorilor”, de la a cărui trecere în veșnicie s-au împlinit 68 de ani.

După parastas a fost evocată figura luminoasă a mucenicului, care a trecut prin închisorile Aiud, Pitești și Târgu Ocna, asemeni unui înger al gulagului comunist, schimbând destine și marcând deopotrivă deținuți și torționari. La ceremonie au paticipat numeroși tineri care au fost impresionați de sacrificiul lui Valeriu Gafencu împotriva comunismului.

Trupul său curățit prin suferință și rugăciune isihastă se odihnește în groapa comună din spitalul penitenciar Târgu Ocna.

Exemplu de curăție și jertfă pentru Hristos și Neam, Valeriu Gafencu poate fi un exemplu pentru generația tânără de astăzi, aflată în mare parte într-o derivă spirituală și morală, atrasă de mrejele înșelătoare ale globalismului comunizant.

Cei prezenți au rămas în memorie cu spusele mucenicului: „Doamne, dă-mi robia care eliberează sufletul şi ia-mi libertatea care îmi robeşte sufletul”.

NapocaNews